Gambar yang pastinya menggusarkan pihak lawan

Gambar yang pastinya menggusarkan pihak lawan


Konvensyen pertama Pakatan Rakyat hari ini berlansung dalam suasana semangat setiakawan di antara tiga parti gabungannya terdiri daripada PAS, DAP dan PKR. Kira-kira 1500 perwakilan yang hadir membuktikan keazaman dan iltizam untuk menjadi wadah alternatif kepada rakyat di negara ini.

Konvensyen ini menjadi detik bersejarah buat julung kalinya gabungan pembangkang bersatu atas nama Pakatan Rakyat mengenepikan segala perbezaan ke arah titik persamaan untuk meroboh penguasaan BN yang sebelum ini cukup mendabik dada dengan gabungan komponen mereka lebih setengah abad.

Ketika gabungan BN semakin parah dan rapuh dibayangi pelbagai konflik dan perselisihan dalaman, konvensyen Pakatan Rakyat ini sudah pasti sesuatu yang membimbangkan dan menggerunkan BN dalam menghadapi kemaraan Pakatan rakyat khususnya dalam pilihanraya umum akan datang.

Saya mengharapkan konvensyen ini akan terus meningkatkan kesepaduan dan kesefahaman yang telah wujud dalam Pakatan Rakyat agar rakyat untuk menumbangkan BN sehingga kini diselubungi dengan pelbagai masalah dan skandal yang boleh membawa mudarat kepada negara ini.

Apa yang saya harapkan segala masalah dan isu yang berlaku terutama perkara yang sensisif diselesaikan secara baik dengan semangat setiakawan di meja rundingan. Jangan biarkan keharmonian dan ikatan yang wujud terlerai kerana hal-hal remeh temeh atau salah faham dengan menggunakan media dan pihak musuh yang sentiasa mencari ruang dan kesempatan untuk melaga-lagakan Pakatan Rakyat. Perpaduan yang berjaya diwujudkan hari ini menjadi isyarat yang cukup jelas bahawa Pakatan Rakyat sudah cukup bersedia untuk menguasai dan membentuk kerajaan di peringkat Persekutuan selepas pilihanraya umum ke 13.

Sumber: http://angkasanuri.blogspot.com/

 
Load Counter